Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.díl-STMÍVÁNÍ

3. 8. 2010

 

 

 

 

 

 

 

Stmívání (Twilight)

Stmívání je první zfilmovaný díl z 4 dílné knižní ságy od Stephenie Meyer. Hlavními hrdiny jsou Edward Cullen ( Robert Pattinson) a Isabella Swan ( Kristen Stewart).

Příběh se odehrává v malém městečku jménem Forks, které je schováno pod téměř neustálým příkrovem mraků, a právě do Forks, Bella odjede za svým otcem Charliem potom, co se její matka Renné rozhodne cestovat se svým nynějším manželem Philem, jenž hraje fotbal, a tak neustále cestuje.

 

Stmívání

Edward & Bella

 

Bellu její noví spolužáci uvítají s otevřenou náručí, není proto problém, si mezi nimi najít přátele. Nejvíce se však zajímá o tajemného Edwarda Cullena, který jí ze začátku nemůže ani cítit.

Potom co jí Edward jednoho dne zachrání život zastavením dodávky vlastním tělem, chce Bella vědět, co skrývá za tajemství, ale Edward se samozřejmě zdráhá říci Belle pravdu a snaží se držet si od ní odstup, aby ji neublížil. Bella s kamarády vyráží na pláž do místní indiánské rezervace  La Push, kde potká kamaráda Jackoba Blacka, který jí poví strašidelné historky o rodině Cullenových, a tak se Bella rozhodne zjistit pravdu o Edwardovi.

Bella  jede se svými kamarádkami do Port Angels pomoci s výběrem šatů na ples a zaskočí si do knihkupectví. Když jde však zpátky, překvapí jí partička chlapců, kteří ji začnou obtěžovat a v tom se objeví Edward a zachrání jí již po druhé život. Bella se však nenechá odbýt a chce zodpovědět pár otázek. Když si dá vše dohromady zjistí že je Edward upír. Bezmezně se do něho zamiluje. Edward zjistí, že k Belle cítí to co  kdy k nikomu necítil a ví, že už se od ní nemůže držet dále. Bella se postupem času dozvídá vše o Cullenových i to, že se živí výhradně jen zvířecí krví. Jaké je pro ni překvapení, že ne všichni jsou upíři.

Při bassebollové hře narazí na smečku upírů, kteří se živí lidskou krví, mezi nimiž si jí vyhlídne stopař jménem James, jehož smysly jsou vražedné.

 

James

James

 

Cullenovi okamžitě odvážejí Bellu z města do Phoenixu, aby jí tak ukryli před stopařem. James však jejich lest odhalí a z domu v Phoenixu, kde dříve Bella bydlela, odcizí videokazetu, na kterou naláká Bellu do baletního studia s tím, že má její matku.

Bella okamžitě reaguje a uteče Alici a Jasperovi, kteří ji hlídali, aby zachránila matku. Až v baletním studiu však zjistí, že je to past a James její matku nemá.

Poté co si James s Bellou pohrává a vše si natáčí na videokameru, objeví se náhle  Edward. Snaží se Bellu odtamtud dostat, ale James na něj zaútočí a strhne Edwarda k zemi i s Bellou a odhodí ho pryč. V tom se James Belle zakousne do zápěstí a v tu chvíli začne boj o Bellin život. Edwardovi na pomoc přijdu Alice s Jasperem a Carlisem.

Alice s Jasperem se starají o zneškodnění Jamese a mezi tím Edward s Carlisem zachraňují Bellu. Edwardovi se podaří jed vysát z ruky a tak vše pro tentokrát dobře dopadne.

Bella skončí s pár zraněními v nemocnici a Edwardovi dojde, že by to mohlo být příště horší. Za pár dní je Bella propuštěna domů a vyráží s Edwardem na stužkovací večírek, kde je sleduje Victoria družka zabitého Jamese a vymýšlí jak se pomstít.

Tímto první zfilmovaná část příběhu končí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář